KUIPER wil niet dat het door u gehuurde voertuig op zondag wordt gebruikt
Veel gestelde vragen:
Wanneer u een aanhanger huurt is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de bijbehorende regels. Onderstaand vindt u een overzicht van veel gesteld vragen die daarop betrekking hebben.

Algemeen:

Welke legitimatie is vereist voor het huren van een aanhanger, oplegger, BE-trekker en combinaties?
Het huren van deze voertuigen is alleen mogelijk bij vertoning van een geldig Nederlands rijbewijs.

Hoe ben ik verzekerd als ik een aanhanger of oplegger huur?
U dient zelf zorg te dragen voor een goede WA-verzekering op het trekkende voertuig. Wanneer u met de aanhanger of oplegger rijdt is die verzekerd via de WA-verzekering van het trekkend voertuig.

Ben ik verzekerd tegen diefstal van het gehuurde voertuig?
Onze voertuigen zijn niet verzekerd tegen diefstal. Bij diefstal, verlies of schade door schuld is de huurder onverminderd aansprakelijk voor alle schade en de daaruit voortvloeiende kosten.

Wat moet ik doen bij schade aan het gehuurde voertuig?
Wanneer u schade aan het gehuurde voertuig constateerd voordat u die meeneemt dan dient u dat te melden. Wanneer er tijdens de huurperiode schade ontstaat dan dient u dit direct aan ons te melden.

Hoeveel bedraagt de borg?
De borg voor aanhangers tot 3500 kg bedraagt € 100,-. Voor trekkers en opleggers is dit bedrag € 500,-. Dit bedrag wordt vooraf met u afgerekent. Na het huren wordt het huurbedrag hiermee verrekend en krijgt u indien van toepassing het restant retour.


Over het voertuig:

Wat is het laadvermogen van de aanhangers, trekkers en opleggers?
Het laadvermogen verschild per voertuig. U kunt dit gegeven terugvinden op de verschillende pagina's met betrekkeing tot de aanhangers, be-opleggers en combinaties.

Wat zijn de afmetingen van de aanhangers en opleggers?
De afmetingen verschilt per type aanhanger of oplegger. Deze gegens vindt u bij elk huuroverzicht onder het kopje verhuur details.

Heb ik een eigen kentekenplaat nodig op de verschillende aanhangers?
U bent alleen een eigen kentekenplaat nodig bij de enkelas ongeremde aanhangers van Kuiper. Die moet een officiële witten kentekenplaat zijn van het trekkende voertuig.

Welke stekker aansluiting voor de stroom heeft de aanhangwagen of oplegger?
Deze aansluiting is per aanhanger verschillend, we gebruiken zowel de 7-polige als de 13-polige aansluiting. Dit is geen probleem, u krijgt van ons een adapter mee zodat het altijd past en werkt. De opleggers zijn allemaal voorzien van een 13-polige contra-stekker aansluiting.


Over onze verhuurlocatie:

Tot hoe laat kan ik het gehuurde voertuig terugbrengen?
Onze locatie is tot 17:00 uur geopend. Wanneer het later wordt kan dit in overleg geregeld worden.

Vanaf hoe laat kan het gehuurde opgehaald worden?
Vanaf maandag t/m vrijdag zijn we geopend vanaf 07:30 uur. Op zaterdag zijn we aanwezig vanaf 08:30 uur. Wanneer u eerder zou willen vertrekken kunt u in overleg de aanhanger de avond ervoor bij ons halen.

Hoe lang kan ik een voertuig huren?
In het verhuur overzicht ziet u verschillende termijnen met bijbehorende prijzen. Wanneer uw gewenste termijn hier net tussen of buiten valt wordt de prijs daarop aangepast. Met de maximaal 4 uur termijn bedoelen we een halve dag, dit kan zijn van 's morgens 8:00 tot 12:00 uur of 's middags van 13:00 tot 17:00 uur.

Hoe kan ik betalen op de verhuurlocatie?
U kunt bij ons pinnen, contant of op rekening betalen.


Wetgeving:

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het besturen van de verschilldende voertuigen?

Aanhangers:
Alle aanhangers met een maximale massa tot 750 kg kunt u met een gewoon B-rijbewijs rijden.
Voor aanhangers met een maximale massa van meer dan 750 kg bent u in bepaalde gevallen rijbewijs BE nodig maar niet altijd. Wanneer de maximale massa van de combinatie, dus het maximale gewicht van de auto + het maximale gewicht van de aanhanger kleiner of gelijk is aan 3500 kg kunt u de aanhanger nog steeds rijden met rijbewijs B. Wanneer de totale combinatie zwaarder is dan 3500 kg bent u rijbewijs BE nodig

BE-opleggers en combinaties:
Voor bijna al onze opleggers en combinaties is een BE-rijbewijs van voor 19 januari 2013 verplicht. Wanneer u het BE-rijbewijs na deze datum gehaald hebt bent u in gewicht beperkt tot 7000 kg, 3500 voor de auto/trekker en 3500 voor de aanhanger/oplegger.

Het is dus wel mogelijk om een BE-combinatie te besturen met een BE-rijbewijs die na 19 januari 2013 gehaald is. Met deze 7000 kg BE-combinatie die we vanuit onze verhuurvloot voor u kunnen samenstellen is een laadvermogen haalbaar van ongeveer 3500 kg.

Wat zijn de regels m.b.t. het gebruik van de tachograaf en bestuurderskaart?
In de meeste gevallen bent u wettelijk verplicht gebruik te maken van de digitale tachograaf! Om hiervan gebruik te kunnen maken moet u in het bezit zijn van een bestuurderskaart. Deze persoonsgebonden kaart kunt u indien nodig aanvraagen bij het KIWA-register.
In sommige gevallen is het gebruik van de tachograaf niet verplicht. Om erachter te komen wanneer dit bij u van toepassing is verwijzen we u door naar de site van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Daar kunt u een overzicht vinden van diverse vrijstellingen.

Hoe weet ik wat voor aanhangergewicht mijn auto mag trekken?
In de kentekenpapieren van u auto (afgegeven na 6 april 1998) staan de trekgewichten van de auto vermeld. De trekkracht of trekkendvermogen wordt onderscheiden in een maximaal te trekken gewicht voor een geremde en een ongeremde aanhangwagen. Het verschil tussen het trekkendvermogen bij een geremde of ongeremde aanhangwagen kan behoorlijk verschillen.

Wat is de maximum snelheid?
Rijd nooit harder dan de toegestane maximum snelheid. De wettelijk toegestane maximum snelheid met een aanhangwagen tot 3500 kg is 90 km/h. Voor een oplegger of BE-combinatie is de maximum snelheid 80 km/h.

Wat zijn de regels ten aanzien van een aanhangernet?
Bij een open aanhanger is het verplicht de losse lading af te dekken doormiddel van een aanhangernet. Rijden zonder dit net is wettelijk strafbaar en kan leiden tot hoge boetes. U kunt bij ons vragen om een aanhangernet wanneer u die nodig bent tijdens de huurperiode. Grote en zware lading moet gezekerd worden met spanbanden die u ook bij ons kunt verkrijgen.


 | Sitemap | Huur voorwaarden |